В Министерството на правосъдието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на НС Ива Митева.

Това съобщиха председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов, зам.-председател на ПГ “Изправи се БГ! Ние идваме”, предаде БГНЕС.

Това е станало, след като тя е обявила, че проектозаконът за НСО е приет на първо четене.

От ИТН изразиха съмнения, че сигналът е свързан с ГЕРБ и ДПС.

„Видяхте какво се случи в парламента от вчера по темата НСО. Това е демонстрация на хора, които не искат тя да се случи. Единствените в тази зала, които не искаха промени, са ГЕРБ и ДПС. Това е по мои съмнения”, добави Йорданов, цитиран от Нова тв.

“Постъпил е сигнал за заплаха за убийство към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е дошъл в момента, в който тя обяви от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене. Веднага някой се и активирал да изпрати имейл със заплаха за убийсто към госпожа Митева. Той е изключително гневна политическа демонстрация. Изпратен е до министерството на правосъдието. Имейлът е забавен, от този тип заплахи, сравними със заплахите, които получава Бойко Борисов. Само че госпожа Митева не смята да реагира като него, защото сигналът е смешен”, обясни председателят на ПГ на “Има такъв народ”.

Жалък и смешен е сигналът, коментира и Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

“Така се използва политическата ситуация. В сигнала са объркани БСП, имам пистолет, ще убия този, онзи. Малоумна история, типично за ГЕРБ между другото. Откъде другаде да дойде сигналът, добави Хаджигенов.

Охраната се засилва, ако има смисъл, сигналът е смешен. В крайна сметка тя се пази, добави Хаджигенов, коментирайки дали ще се засили охраната на Митева след този сигнал.

„ГДБОП вече работи по темата. Със сигурност ще имат резултат. Сигналът е жалък, това е опит за натиск, опитват се да уплашат Митева, опитват се да сплашат всеки един от нас. И това е моментът, в който трябва да кажем, че нас не ни е страх”, категоричен бе Хаджигенов.

Самата Ива Митева също коментира заплахата. “Ако кажа, че не съм се уплашила в първия момент, ще излъжа. Страхувам се по-скоро за близките и детето си”, призна тя.

Председателят на парламента разказа, че при срещата си с шефа на НСО генерал Емил Тонев той ѝ разказъл доста объркано и си тръгнал сърдито, упреквайки, че няма доверие в службите. Генерал Тонев уверил, че сигналът е бил докладван в прокуратурата.

Митева обясни, че е доста странно, че днес, когато се обсъжда Закона за НСО, е получен този сигнал. По-рано обаче, главният прокурор Иван Гешев информира, че в прокуратурата не е получаван такъв сигнал.

Националната служба за охрана е получила сигнал за отправена заплаха за убийството на парламентарния председател Ива Митева повече от 14 часа след отправянето на заплахата. Това става ясно от изпратена от НСО информация, че е получила в 11:40 днес сигнал за отправена заплаха към охранявано от нея лице, предаде БНР.

От Министерството на правосъдието пък опровергаха първоначалната информация, че заплахата за убийство на Митева е получена днес. От пресслужбата на министерството обявиха, че имейлът със заплахата е получен малко след 21.00 ч. вчера и че са сезирали компетентните органи.

http://epicenter.bg

 

loading...