•  ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА В СВЕТА ПРИ АВТОМОБИЛНИ КАТАСТРОФИ СА ЗАГИНАЛИ 524 030 ДУШИ

Появиха се нови подробности около зверското меле, станало в събота край карловския град Баня. БЛИЦ припомня, че при инцидента загинаха четирима души, а днес се появих и смразяващи кръвта разкрития.

Сега стана ясно, че под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице – двама мъже и две жени – престъпление по чл. 343 ал.3 вр. ал.1 буква В вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 май 2022 г., около 18,30 часа, на главен път Пловдив-Карлово, в участъка край град Баня, област Пловдив, е възникнало пътнотранспортно произшествие, на мястото на което са се намирали три леки автомобила – „Опел“, „Фолксваген Голф“ и „Дачия“. Те са пътували в посока към град Карлово.

При катастрофата единият от тях – лек автомобил  „Опел“, управляван от 62-годишния Г.Ч. се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това са загинали двама мъже – водачът Г.Ч. и И.М., на 33 г., и две жени – И.Ч., на 55 г., и Е.Ч., на 33 г., които са пътували в автомобила.

Автомобилът „Опел“ е със софийска регистрация, а другите две коли, участващи във фаталния инцидент, са с пловдивски регистрации.

Разпитани са установените свидетели – очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила – на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ – И.Л., на 21 г., и на лекия автомобил „Дачия“ – И.Д., на 42 г., са тестване за алкохол и наркотици с технически средства, като пробите им са отрицателни.

Те са дали и кръвна проба за изследване. Същите съдействат на разследването.

По досъдебното производство са назначени съдебномедицински и химически експертизи, като предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза.

По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно.

И в този момент продължават активните действия по разследването под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.  https://blitz.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
 11. РИБОЛОВ
 12. ГЮВЕЧ
 13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 14. България – Китай 中国保加利
 15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 16. В PINTEREST
 17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 18. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 19. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 20. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА