Откриха ремонтирания път между павелбанските села Асен и Скобелево

0
13



Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу откри рехабилитирания път между селата Асен и Скобелево, съобщиха от местната администрация. На церемонията присъстваха още зам.-кметовете Милена Кавръкова, Радка Иванова и Красимира Кънчева, кметове на населени места и общински съветници. 

Ремонтните дейности започнаха през месец май тази година, след като от Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуснаха нужните средства за мащабния проект, разработен от екипа на Бесоолу през 2022 година. Подменени бяха централните площадни пространства в двете села, поставени бяха нови бордюри и тротоарни настилки, положена беше нова асфалтова настилка и изградени отводнителни канавки по трасето на общинския път. Извършен беше и текущ ремонт на настилката, където това е необходимо. 

Новооткритият пътен участък свързва селата Асен и Скобелево с републиканския път, напомнят от администрацията. Двете села са едни от гъсто населените места в община Павел баня. Там се намират и предпочитани от туристите обекти за посещение в т.ч. и входът за Централен балкан и резервата „Пеещите скали”. „В района на Асен и Скобелево се намират и 40% от розовите ни масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения. Благодаря за съдействието на всички институции и лица”, заяви кметът Иса Бесоолу. 

Настоящият важен и мащабен ремонт е поредният голям проект след ремонта на пътищата от село Горно Сахране до Павел баня и на пътя от Гердеме до Павел баня, който не беше ремонтиран от половин век насам, както и на участъка от Гердеме до железопътната спирка, припомнят от администрацията.

Наскоро започна очакваният повече от три десетилетия ремонт и на пътя от Павел баня до Турия и връх Свети Никола. Както БТА писа, участъкът между Павел баня и село Турия не е ремонтиран от 30 години, а по него ежедневно преминават стотици превозни средства, тъй като той продължава в посока община Брезово и Пловдив.

/МК/



Източник БТА