Националният отбор на България по биатлон е поставен под изолация след 6 положителни проби за коронавирус по време на петия кръг в Световната купа по биатлон в Оберхоф, Германия.

От Международния съюз по биатлон (IBU) обяви днес, че след нови тестове за COVID-19 са открити общо осем положителни резултата, шест, от които в нашия лагер, който заради високия брой заразени е изцяло поставен под изолация.

Заразените от българската делегация са всичките ни състезателки при жените Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, двама от мъжки тим Благой Тодев и Димитър Герджик, както и ваксмайстора Стефани Попова.

За националния отбор на България това е втори случай с положителни проби за коронавирус през сезона, след като по време на откриващия кръг в Контилахти (Финландия) Десислава Стоянова даде положителна проба и това принуди нея и нейният приятел Димитър Герджиков да се изолират.

Положителните резултати вадят българите от участие в днешните смесени щафети, като все още не е ясно дали те ще могат да се включат в следващия кръг за СК, който отново ще се проведе в Оберхоф следващата седмица. Това ще стане ясно след решението на местните власти в Тюриндия относно продължителността на карантината. Ако на българите не им бъде позволена да се включат в състезанията идната седмица, то те най-вероятно ще се включат в надпреварите в Антхолц (Италия).

Освен в лагера на България, положителни проби са установени и в тези на Чехия и Япония, като в чешкия тим също атлет е дал положителен резултат.

https://www.sportal.bg
loading...