Осмото издание на фестивала „Джаз на село“ ще се проведе в каварненското село Камен бряг от 29 до 31 юли. За първи път музикалното събитие ще продължи три дни, съобщава организаторът му – фотографът Юри Чарийски.

Той отново е поканил освен родни музиканти и гости от чужбина. В третата вечер ще гостува индийската група „The Tapi Project“, която често гастролира в Европа. След Камен бряг тя ще свири в шабленското село Тюленово – на 5 август, а после в Пловдив и София, каза Чарийски. Стилът им е етно джаз, изпълняван от женски вокал, акустична китара, барабани, бас и пиано. „Те са много емоционални на сцената, правят купон и се надявам отново на фестивала да има танци, както предишните години“, сподели организаторът. Освен „The Tapi Project“, на сцената на 31 юли ще се качат „Добрич джаз бенд“ и „Teddy Velvet“ с вокалистката Теодора Николаева, които са свързани с Камен бряг и са снимали свой клип на живописните скали в селото.

Фестивалът ще стартира на 29 юли с „Curiouser Quartet“, в чийто състав влизат Веселин Веселинов – Еко, Васил Спасов, Емил Таслев и Тихомир Кръстев. След тях ще излязат добре познатите музиканти от „Kottarashky & The Rain Dogs“, стари приятели на събитието, които отново са поканени от организатора тази година за осмото издание.

Втората вечер на фестивала „Джаз на село“ ще бъде с участието на трима изпълнители. Концерта ще открият „The Bluе Sofians“ – млади музиканти, за които това ще бъде добър шанс за изява, според Чарийски. След тях зрителите ще чуят една легенда на българския джаз – певицата Мими Николова с нейното трио. В Камен бряг ще гостува и „Ангел Заберски трио“ с участието на Борис Таслев, Стоян Янкулов – Стунджи и Ангел Заберски.

Концертите започват в 19.30 часа, като в последната вечер по традиция ще има джем сешън, в който се включват както музикантите – участници, така и млади таланти от публиката.

ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА https://bta.bg/