• Виктор Орбан е категоричен, че санкциите срещу Русия носят повече вреди, отколкото ползи.
  • Стартира кампания срещу антируските санкции

Евросъюзът ще свърши като Съветския съюз (който се разпадна преди повече 30 години) – такова мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан, който освен това завоалирано сравни съветските войски, атакували Унгария по време на революцията от 1956 г., с днешните институции на ЕС, предаде АП.

Изказването си Орбан направи в късно в неделя, в деня, когато Унгария отбеляза 66-ата годишнина от потушаването на въстанието. “Нека не обръщаме внимание на тези, които стрелят по Унгария от сенките или от наблюдателните кули на Брюксел. Те ще свършат точно като своите предшественици”, каза Орбан в реч в градчето Залаегерсег, Западна Унгария.
“Бяхме тук, когато първата завоевателна империя ни нападна, и ще бъдем тук, когато последната се разпадне”, отсече Орбан.

Същевременно в Унгария започна национална консултация, която представлява необвързващо проучване на обществените нагласи по отношение на наложените на Русия санкции. “Виждаме, че войната и санкциите на Брюксел предизвикаха огромни икономически сътресения и драстично увеличение на цените. Светът е изправен пред икономическа криза. Унгария трябва да остане извън тази война”, смята Орбан. https://trud.bg