Състав на Окръжен съд – Добрич допусна предаването на германски гражданин на компетентните власти в родината му. Съдебното производството бе образувано по постъпила Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд – Хале, с която е поискано задържане и предаване на германския гражданин М. Р. с цел наказателно преследване за престъпление, квалифицирано като неразрешено търгуване с наркотични вещества в значително количество.

Съдебният състав допусна предаването на 35-годишния мъж, след като установи, че Европейската заповед за арест отговаря на всички законови изисквания и не е налице нито едно от основанията за отказ от изпълнение.

Чуждият гражданин, който има разрешително за пребиваване у нас, е бил установен и задържан на 4 септември т.г. на настоящия му адрес в село в Добричка област, след което му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Днес Окръжният съд потвърди взетата спрямо мъжа мярка и разпореди той да бъде приведен във варненския затвор до фактическото му предаване на властите в Германия.

Постановеното от Окръжния съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността

loading...