Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебното следствие по наказателно дело за убийство. Подсъдим  е 50-годишен мъж, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 5 декември 2017 г., умишлено  умъртвил майка си, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин.

Според обвинителния акт вечерта на 4 срещу 5 декември 2017 г., след злоупотреба с алкохол, подсъдимият нанесъл множество удари на потърпевшата. В ранните часове на 5 декември 2017 г. жената починала. Престъплението било извършено в частен дом в добруджанско село, където подсъдимият и пострадалата живеели в общо домакинство, твърди прокуратурата.

Процесът започна след влизане в сила на промените в НПК, с които беше премахната възможността по дела за умишлено причиняване на смърт да се прилага процедурата на съкратено съдебно следствие, която води до намаляване на първоначално наложеното наказание на подсъдимите с една трета. По искане на защитата на подсъдимия делото протича по реда на частичното съкратено съдебно следствие – с разпит на част от свидетелите и вещите лица.

Следващото заседание е насрочено за 27 януари 2020 г., от 9.30 часа.

loading...