Окръжната прокуратура в Добрич повдига обвинение на служителка на сектор „Пътна полиция“ за подкуп

0
859

Окръжната прокуратура в Добрич повдига обвинение за взет подкуп от длъжностно лице – служителка на сектор „Пътна полиция“ в Добрич. Предстои привличането на 59-годишната дългогодишна служителка в сектора Н.Г. като обвиняема по член 301 от Наказателния кодекс.

Вчера, 25 октомври 2016 год., под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич е била проведена специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР в града за установяване на престъпления, свързани с регистрацията на МПС по образувано вече досъдебно производство.
Извършени са редица процесуално-следствени действия. По Закона за МВР са задържани за срок  24 часа седем души, сред които и Н. Г. При обиск на служителката, която приемала заявления за първоначална регистрация на автомобили, са открити 10 лева, взети от нея като подкуп за регистрация на МПС. Вземането на подкупа е било документирано.
В хода на специализираната операция са иззети множество документи и компютърни конфигурации. Работата по случая продължава.  НДТ