Неправителствената организация „Ангели за България“ и Общинското дружество „Градски транспорт“ с инициатива „Да бъдем по – добри“

0
100

Автобусите на Градски транспорт Добрич посрещат всеки ден своите пътници с постери под наслов „Да бъдем добри“. Постерите са поставени на видни места в автобусите и целят всеки пътник да намери себе си в посланията. Те са различни. Това, което ги обединява е мотото „Да бъдем по – добри“. Сред посланията могат да се видят текстове като „Най – добрият начин да започнеш деня е да донесеш радост на поне един човек днес“, „Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“ и др. Инициативата е на НПО „Ангели за България“ с подкрепата на Общинското дружество Градски транспорт Добрич. На дружеството са предоставени 52 постера с послания за Доброто, които вече са поставени в автобусите. Инициативата среща положителен отзвук сред обществеността и допринася за размисъл у всеки, който уважава ‚Доброто“.

НПО „Ангели за България“ е благотворителна организация на българите в чужбина. Организацията има амбицията да обедини българи, живеещи в чужбина, които искат да помагат на техни нуждаещи се сънародници в България. Те споделят „В България има много хора, които се нуждаят от помощ, но има и стотици хиляди българи в чужбина, които имат силно желание да помагат на сънародниците си. Дори и малка част от нас да се обединят в тази дарителска кауза, заедно ще правим чудеса всеки месец. Много сме, силни сме и можем. Доказвали сме го“.

Община Добрич чрез своето дружество „Градски транспорт Добрич“ благодари на „Ангели за България“ за възможността да бъдем заедно и да провокираме у всеки благородното чувство да бъдеш по – добър!