Късно снощи с Гала концерт и Награждаване тържествено бе закрит Международния фестивал на изкуствата „Трикси“ 2022. Резултатът за Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич е впечатляващ – над 20 завоювани отличия в Направление „Вокал“, сред които девет първи награди и една Голяма награда „ТРИКСИ ЗВЕЗДА“, с която бе удостоена Денислава Димитрова.
Малките певци на Студио „Сарандев“ с вокален педагог Жана Стефанова се представиха отлично в първа и втора възрастови групи. С първа награда в Направление „Международен хит – поп“ може да се похвали Сиана Славчева. В същото направление Елица Колева е с трета награда, а Ванеса Кънчева с втора. Ванеса спечели и трета награда в Направление „Българска популярна песен“. Никол Михайлова стана втора в Направление „Детска песен“.

Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова взеха участие в 3-та, 4-та, 5-та и 6-та и 7-ма възрастови групи. В трета група Симона Тодорова и Ивайла Михайлова бяха безапелационни и грабнаха по две първи награди в различни категории. Ванина Григорова пък бе отличена с две втори награди. Трите момичета получиха и специални награди. Директорът на фестивала Емил Струнджев връчи на Симона  покана за участие в престижния Международен конкурс „Берлинска перла“, който ще се проведе през месец ноември в столицата на Германия. Ивайла Михайлова бе удостоена с Наградата на младежкото жури и с Покана за участие без селекция в Международния конкурс „Звукът на времето“ – В. Търново. Ванина също има покана за участие – за Международния фестивал  International Song Festival of Serra da Estrela – FICSE – Португалия.

В четвърта възрастова група „Сарандевци“ отново показаха високото си ниво на вокална подготовка. Денислава Димитрова грабна първа награда в Направление „Българска популярна песен“ и Голямата награда „ТРИКСИ ЗВЕЗДА“ с изпълнението си в Направление „Мюзикъл и филмова музика“. Тя е вторият представител от Студио „Сарандев“, който получава и покана за участие в елитния конкурс „Берлинска перла“. На Денислава бе връчена и специална парична награда от организаторите на фестивала. В четвърта възрастова група отличени са и Ивон Петрова, която завоюва втора награда, и Теодора Велинова, която успя да грабне две втори награди.
В пета възрастова група се представиха Йоана Паскалева, която спечели две трети места и Йоанна Илиева, която също е с трето място.
В шеста възрастова група Преслава Тодорова бе отличена с първа награда в Направление „Световен хит – поп“ и с трета в Направление „Мюзикъл и филмова музика“. Преслава получи също и покана за участие в Международния фестивал International Song Festival of Serra da Estrela – FICSE – Португалия. Също в шеста възрастова група Доника Димитрова завоюва втора награда в Направление „Българска популярна песен“.
Успехите на талантливите певците на Младежки център не спират до тук. При най-големите, 17 – 19 годишните, певческата школа на Младежки център бе представена от Росен Петров. Той впечатли журито с прекрасния си тембър и майсторско изпълнение и успя да се пребори за първите места в Направленията „Българска популярна песен“ и „Световен хит – поп“. Росен също получи покана за участие в Международния фестивал International Song Festival of Serra da Estrela – FICSE – Португалия.
В двата конкурсни дни – 15-ти и 16-ти юли, изпълненията на многобройните певци, дошли от страната и чужбина, бяха оценявани от петчленно международно жури с Председател Красимир Гюлмезов – поп певец, инструменталист, композитор, текстописец, аранжор, създател на много обичани български песни.
Международният фестивал „Трикси“ 2022 се проведе в Културно-информационен център „Мелницата“ – град Балчик. Прекрасните условия допълнително допринесоха за комфорта на всички участници. На откритата сцена пред „Мелницата“, в рамките на фестивалната програма, на 16-ти юли бе реализиран вечерен концерт. В него се представиха много от талантливите млади участници във фестивала, които пяха и свириха за гостите и гражданите на град Балчик. Снощният Гала концерт също се проведе на откритата сцена пред „Мелницата“ и продължи до късно през нощта. Певците на Студио „Сарандев“ се прибраха в късните часове на денонощието в Добрич удовлетворени и много щастливи от преживяното във фестивала „Трикси“!