Жена от Вашингтон беше намушкана, облепена с тиксо и погребана в плитък трап в гората от съпруга си, преди да се изкопае сама и да намери помощ. Янг Сук Ан, 42-годишна жена от предградие на Вашингтон на около 60 мили югозападно от Сиатъл, бе отвлечена от съпруга си в неделя следобед.

Двойката, която живеела в предградие на Сиатъл и била в процес на развод, се скарала за пари. Съпругът й бил казал, че “по-скоро би я убил, отколкото да й даде парите си за пенсия”. 53-годишният Чае Кьонг Ан не живеел с жена си, но се отбивал от време на време да пере, според дъщерята на двойката. Той нападнал жена си в къщата, която е споделял с нея, около 13:00 ч. в неделя, 16 октомври.

Чае Кьонг последвал Янг Сук в спалнята, където тя била отишла да се преоблече, и я нападнал. Ударил я и залепил ръцете на съпругата си зад гърба й. Увил тиксо върху очите, бедрата и глезените й.

Янг Сук успяла да се обади на 911 с часовника си Apple и да изпрати спешно известие на дъщеря си, която е на 20 години, и на най-добрата си приятелка, преди да бъде завлечена от съпруга си в гаража и часовникът й да бъде строшен с чук. Съпругът я натоварил в Dodge Caravan.

Жената разказа, че била във вана, докато мъжът й копаел гроба й и чувала звуците от копаенето. После той я извадил от вана, намушкал я в гръдния кош и я хвърлил в дупката. Според докладите по случая, от плиткия гроб тя е чувала как Чае Кьонг се разхожда наоколо и хвърля пръст върху нея. Според Янг Сук той е смятал, тя ще умре.

Жената смята, че е останала в плиткия гроб с часове, като се борила да диша и да не допусне пръст в дихателната си система. В края на деня тя успяла да се освободи от тиксото. Когато освободила очите си, тя видяла, че ванът е още там, прозорецът му е замъглен, но отвътре се виждала светлина.

Тогава жената побягнала и се движила половин час, преди да намери къща, към 1 часа през нощта, чийто собственици се обадили на 911. Тя предупредила полицаите, че мъжът й е още “някъде там, в гората”. Те го потърсили и намерили плиткия гроб с лепенката, смачкана до него.

Междувременно полицията в Лейси, Вашингтон, получила първия сигнал на жената, отишла в дома и видели следи от борба там. Вратите и на къщата, и на гаража били отключени, а двете деца на двойката ги нямало.

Чае Кьонг Ан сега е изправен пред обвинение в опит за убийство първа степен, отвличане първа степен и нападение първа степен, макар че обвиненията още не са му предявени официално. Янг Сук поискала съпругът й да не бъде пускан под гаранция.

“Много ме е страх за живота ми. Искам да подчертая, че много ме е страх, и че ще ме убие пак, ако излезе на свобода” – гласи изявление от нейно име, разпространено от адвоката й.

Сук е предупредила, че мъжът й е “много умен” и е работил в разузнаването на САЩ.  bg-voice.com