Музеят на разбитите сърца в Загреб, Хърватия е един от най-странните музеи в света. Основателите му били осенени от идеята, след като многократно им се налагало да успокояват разбитите сърца на приятелите си.

В колекцията му има над 600 различни романтични и трогателни сувенири, писма, дрехи, плюшени играчки, пазещи спомена за горещата, но приключила любовна връзка. Всеки предмет има подробно описание на любовната връзка – как е завършила и каква е била съдбата на влюбените след нея.

Сред най-любопитните вещи-спомени са сватбена рокля, мобилен телефон, който многократно е предавал интимни разговори, и брадва, с която германка разбила на пух и прах всичко вкъщи.

Целта на музейната експозиция е да играе ролята на своеобразна терапия, която да лекува разбити сърца. Разглеждайки го, посетителите разбират, че не са единствени в огромното море от изоставени от любовта хора.

Със силата на Интернет музеят непрекъснато попълва колекцията си чрез писма и колети от цял свят. Експонатите говорят, че най-нещастни в любовта са англичаните.

Основателите на музея съветват хората как да се излекуват от нещастната си любов. За целта трябва незабавно да се отърват от всички вещи, които им напомнят за приключилата любов, но да не губят вяра в любовта, а да продължат напред.

 

 

loading...