Полицията в Германия е открила още две жертви по време на разследването си на убийствата с арбалет в баварски хотел. Така жертвите стават общо пет.

Вчера бяха намерени трима убити в хотел край град Пасау. Днес стана ясно, че в понеделник са открити още две тела на жени в апартамент в град Витинген, намиращ се на 650 километра от първото местопрестъпление. Жилището било обитавано от 30-годишна жена, която е една от убитите в хотела.

Другите две тела – на мъж и жена – са били в леглото в хотелската стая, хванати за ръце и прободени с няколко стрели от арбалет. Не е имало следи от борба или от присъствие на друг човек на мястото, уточняват от полицията.

Всички пет жертви са германски граждани.

В самата стая в хотела са намерени две стрели, а трета – в чанта, принадлежала на туристите.

Убитата в леглото двойка е от северната провинция Райнланд-Фалц. жената е на 33, а мъжът на 53 години. Мъжът е бил прободен два пъти в главата и три пъти в гърдите, а жената имала по една рана в главата и в гърдите. Третата жертва – 30-годишната жена – лежала пред двойното легло с рана между гърлото и брадичката. Според германския всекидневник Merkur тя е сестра на една от жените, намерени мъртви във Витинген. Настанила се в апартамента през март.

Според полицията още не е ясно колко дълго мъртвите тела са стояли в жилището. До тях стигнали, след като съсед чул в новините за трагедията в Пасау и сигнализирал в полицията, че пощенската кутия на апартамента е препълнена, а от него се носи странна миризма.

Не е ясна и връзката между трите жертви в хотела. Знае се, че са резервирали стая с двойно и единично легло за три нощувки и са се регистрирали в петък, без да поръчат закуска.

Гост на хотела казва пред местен вестник, че през нощта е било абсолютно спокойно.

Полицията е задържала бял камион, паркиран отвън, на който има стикери на ловен клуб, регистриран в провинция Райнланд-Фалц.

Друг гост на хотела разказва, че мъжът бил с дълга бяла брада, а жените са били облечени в черно. Като цяло групата изглеждала „странно“. При пристигането си в петък вечер поздравили останалите гости с „Добър вечер“, след което се качили в стаята си на втория етаж и носели бутилки с вода и Кока-Кола. Съсед във Витинген също описва като странна 30-годишната жена. Винаги носела черни дрехи и имала готически вид.

https://offnews.bg