Маша, която не стана наша, ще грее в Залата на славата

0
3


Имаше период, когато България броеше една рускиня за свое момиче. Мария Шарапова бе гадже на Григор Димитров и едва ли не всички очакваха кога бившата №1 в световната ранглиста по тенис ще пристигне готова за сватба.

Е, Маша не стана наша, но постигна поредната си мечта. Носителката на 5 титли от “Големият шлем” ще стане поредният член на Залата на славата в Нюпорт, Род Айланд (САЩ).

Церемонията ще се състои на 21-23 август догодина. Заедно с Шарапова ще бъдат приети и легендарните американски близнаци Боб и Майк Брайън, които са най-успешната двойка в исторята на тениса с 16 купи от “Големият шлем” и рекордните 438 седмици начело в световната ранглиста.

“Изключително признателна съм за оказаната чест. Благодаря на Залата на славата и на всички, които са гласували за мен. Това напомня, че през цялата си кариера винаги съм държала много на феновете, към които изпитвам огромно уважение. Всеки един от вас всеки ден ме караше да давам най-доброто от себе си, за да се наредя сред звездите. Ето какво постигнахме заедно”, коментира Шарапова. Тя е третият представител на руския тенис в залата след Марат Сафин и Евгений Кафелников.

Мария признава, че мечтае да бъде приета сред най-великите още от 17-годишна, когато на “Уимбълдън” неочаквано за всички победи Серена Уилямс и стана шампионка. Впоследствие ѝ се наложи да се бори с куп контузии и с допинг скандала заради положителната проба с допотопния препарат мелдоний. Заради случая те бе изоставена от няколко големи фирми, които бяха нейни спонсори, а част от тенисистите пожелаха да бъде лишена от титлите си.

Шарапова се раздели с Димитров с обяснението, че той не е достатъчно амбициозен и е бил доволен само от факта, че двамата са заедно. Вярно, най-добрият български тенисист продължава да мечтае един ден да спечели титла от “Големият шлем”. Бившата му приятелка си има купи от всеки от четирите турнира и от години живее с британския бизнесмен Александър Гилкс, от когото има син Теодор.





Източник 24часа