МАРИОНЕТКАТА МИТОВ В ПАНИКА КЛЕПА НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ В САЩ, СЛЕД КАТО ОПЛЮ ТРЪМП

0
607

Външният министър в оставка Даниел Митов призна, че в САЩ е направил донос срещу новия президент на страната Румен Радев. В кулоарите на парламента той обясни, че все пак в първия ден на визитата си във Вашингтон – 2 декември, се е срещнал със зам. държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, с която споделил тревогите си за България и евроатлантическия й път след президентските избори, които бяха спечелени от Радев.

„Единственото, което е коментирано, е какво следва оттук нататък – в каква ситуация се намира България, какви са опциите, служебни правителства, избори, когато евентуално бихме могли да ги очакваме и притеснението, че геополитическата ориентация на България може в един момент да бъде поставена под въпрос или да се променят позициите относно основни параметри на българската външна политика, особено по отношение на санкциите срещу Русия и по отношение на анексията на Крим, които до момента са били последователни и ясни позиции, съобразени с международното право“, обясни министърът в оставка.

Митов каза и че пред Нюланд изразил опасения и в контекста на евентуално идване на власт на правителство на БСП. „Това е притеснението ми, че може за в бъдеще правителство на левицата да започне да прави други изчисления в тази посока и да промени курса на българската външна политика, която е в синхрон с всички наши съюзници и партньори. И тя е в български национален интерес. Подобна промяна не би била желана от никой от нашите съюзници“, заяви Митов. https://trud.bg

БЕЛ. ndt1.eu: Тази марионетка на Сорос-Клинтън съвсем се обърка в паниката си, след като оплю новоизбрания американски президент Тръмп по време на изборите. Очевидно, че новоизбраният президент Радев ще изхвърли мекотелото Митов на политическото бунище и кукличката ще попадне в бермудския триъгълник Тръмп-Путин-Радев. Да се сбогуваме преживе с отрепките, които работиха срещу интересите на България, сред които и парашутиста-външен министър Митов.