В Добрич има уникални деца.
И уникални ръководители,  които години наред не просто палят у тях обич към изкуствата, но и пренасят тази искра от поколение на поколение, развиват таланта на малки и големи и радват с него не само добруджанци, но и хората в цяла България.
И мнозина по света.
А когато добричките таланти се появят на световна сцена, те просто… грабват най-големите награди, защото покоряват с постиженията си и жури, и публика.

Именно този талант, тази искра, по скоро този фойерверк от красота и емоция, показаха на своите гости дамите от клуб „Майчина грижа“ в организирания от тях на 31 май „Маратон на таланта“.

Концертът беше подарък за децата на Добрич и техните родители в навечерието на Първи юни – една голяма усмивка, с която всички да се заредят преди Международния ден на детето.

Летният театър на Добрич просто се взриви от талант и красота. И се заредиха перфектните изпълнения: Ансамбъл „Добротица“, малката народна певица Деница Михайлова, победителите в трите възрастови групи от рецитаторския конкурс „За да я има България“ – 7-годишната Даная Георгиева, Николай Иванов от училище „Любен Каравелов“ и славейковецът Максим Панайотов; формация „Малките климентовци“; талантите на „Алексия“ и тяхната солистка Пламена Цанева; уникалните певици Мартина Петрова,  Полина Семендяева, Виктория Вълева и квинтет „Виктори“ – възпитаници на вокалния педагог Милена Пеева;   перфектните каратисти от клуб „Самурай“; носителите на много награди, взривяващи публиката таланти от студио „Сарандев“ –  Ванина Григорова, Мартин Стоянов, Стефани Маринова, Филип Филчев, дуетът Димитрина Германова и Росен Петров; талантливите момичета от клуба по художествена гимнастика „Гергана 90“, чудесните деца на хип-хоп формацията NNS Crew; малкият гайдар Георги Калчев и – разбира се, покоряващите изпълнители на фолклорна танцова студия „Добруджа“…

С една дума – истински маратон на таланта поднесоха дамите от клуб „Майчина грижа“ на Добрич. Маратон, който би могъл да продължи още и още, защото децата-таланти на Добруджа са неизброими. А именно този талант подкрепя благотворителната организация по време на цялото си съществуване – вече 23 години.

Огромна благодарност изказват добротворките на всички състави, деца и ръководители, които с радост се включиха в тяхната инициатива. На Краси Демиров, който с радост прие да бъде водещ на концерта.

Огромна благодорност изказват и към Висшето училище по мениджмънт, община град Добрич, общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ и дирекция „Култура“ – за оказаното безценно съдействие, за да може концертът – подарък за Добрич да стане факт!

/Предстои ndt1.eu да добави още снимки от маратона на талантите на Добрич/