• През ноември 2021 г. се прогнозират мощни магнитни бури от втората половина на месеца.

Всички метеоролози вече трябва да се подготвят за ноемврийските магнитни удари. Възрастните хора трябва да приемат това особено сериозно, тъй като са изложени на риск.

През ноември се очакват 4 магнитни бури: 2, от 5 до 8, от 14 до 16 и 21 ноември.

2 ноември  – Не се прогнозира много силна магнитна буря. На този ден тя ще бъде придружена от малък изблик на слънчева активност.

От 5 до 8 ноември  – бурята също няма да е много силна. На 6 ноември ще достигне своя връх, а на 7 и 8 число от месеца ще намалее.

От 14 до 16 ноември  – на тези дати ще се промени геомагнитната обстановка на есенния месец. Ще има голяма вероятност от сериозна магнитна буря. Слънчевата активност ще продължи до 18 ноември.

21 ноември  – Прогнозата е магнитна буря със среден интензитет. На тази дата хората, страдащи от сърдечни заболявания, трябва да бъдат внимателни към своето благосъстояние.

В дните на повишена слънчева активност могат да се появят следните симптоми: главоболие, виене на свят, гадене, болки в гърба и ставите, високо кръвно налягане, обостряне на хронични заболявания, безсъние. Магнитните бури са особено трудни за възрастните хора и бременните жени.

Как да се подготвим за магнитни бури

В навечерието на магнитна буря не се преуморявайте, прекарвайте поне един час на ден на чист въздух. Яжте лека храна, ограничете тютюнопушенето, пийте алкохол. Спете достатъчно, правете леки сутрешни упражнения. Хората с хронични заболявания трябва да се запасят с основни лекарства.

Как да се предпазите от негативните ефекти на бурята

За да намалите негативното въздействие на бурята върху тялото, ограничете интензивната физическа активност, почивайте повече, разходете се на чист въздух и осигурете адекватен сън. Хранете се здравословно: яжте риба, зеленчуци, зърнени храни, пийте повече вода.

Какво да не правите по време на магнитни бури

Откажете се от пиенето на кафе, алкохола, пушенето. Не се поддавайте на стрес, избягвайте конфликтни ситуации. Не се заемайте с работа, която изисква фокус и внимание. Ограничете пътуванията с шофиране.

https://sibkray-ru