• Родителите са организирали подписка за изключването на децата, по казуса е сезирано и Регионалното управление по образование

Родители и учители от ОУ “Отец Паисий” в пловдивското село Стряма са на тръни заради проблемни ученици от класа на децата им. Става въпрос за двама второкласници, които тормозят съучениците си, пише Marica.bg.

В повечето случаи проявите им са брутални, а децата от класа търпят тормоз и посегателства от дълго време, сигнализираха родители. Последният случай обаче прелял чашата. Единият проблемен второкласник извадил острие и го опрял в гърлото на едно от децата, заплашвайки го.

Родителите били като попарени от това как е възможно подобно нещо да се случва в училище и отишли при директора Румен Филипов. Неговата реакция обаче ги изненадала неприятно.

“Много родители са ходили и са се разправяли с него заради отделни прояви на въпросните две деца. Той обаче не взима отношение за нищо. В четвъртък отново бяхме при него.

Като му задаваме въпроси и той няма отговор, става агресивен и се нахвърля върху нас. Този човек не би трябвало да е директор”, разказа една от майките на ученик във втори клас във въпросното училище.

Тя разказа още, че в училището влиза който си иска. “Като разграден двор е – няма ограда, свърталище е на бездомни кучета, идват бивши ученици, качват се горе, тормозят по-малките.

И никой не реагира с нищо. В училището има прекрасни учители, но директорът не си е на мястото. Много са случаите на агресия и своеволия срещу децата ни.

Миналата година например имаше набито дете в тоалетната. То се беше напикало от страх там. Имаше също случай да вадят нож срещу охраната”, посочи майката. И даде още един пример – пак същите второкласници миналата година са душили дете на двора. То колабирало и взело да повръща.

Майката на набитото в тоалетната дете също взе отношение по случая: “Нашият син тогава беше четвърти клас. След активния отдих преди занималня целия клас се качил горе, а той отишъл до тоалетната. Там го причакали две големи момчета. Затиснали го с вратата и го удряли. Синът ми се напикал от страх.

Тогава госпожата ми се обади да си го прибера. Тогава говорих с директора. Исках да върнат записите от камерите, а той ми излезе с номера, че не може. Исках да видя поне кои са нападнали сина ми. В крайна сметка се оказа, че са момчета, които не са от училището и нямат работа вътре. Незнайно защо охраната ги е пуснала вътре”, разказа тя.

Родителите са организирали подписка за изключването на децата. Те не искат да учат в училището в Стряма, нито в околните села. По казуса е сезирано и Регионалното управление по образование.  https://blitz.bg/