Close-up of a stone or concrete wall painted in pink, paint slightly peeled off. Full frame texture background.

Първото бебе, родено чрез ин витро фертилизация (IVF), е Луиз Браун. Тя е родена на 25 юли 1978 година в Олдъм, Англия. Раждането на Луиз Браун е значимо медицинско постижение и отбелязва началото на нова ера в репродуктивната медицина.

Луиз Браун е жива и здрава. Тя води нормален живот, има свое семейство и деца. Луиз често е канена да участва в различни събития и конференции, свързани с ин витро фертилизацията и репродуктивната медицина.

Тя е работила като служител в пощенската служба и е заемала различни административни позиции през годините. Въпреки че е известна по целия свят заради своята уникална история, Луиз предпочита да води личен и непретенциозен начин на живот.

От първото ин витро бебе, Луиз Браун, през 1978 г. до днес, се изчислява, че повече от 8 милиона деца по света са родени чрез ин витро фертилизация (IVF) и други асистирани репродуктивни технологии. Тези данни се основават на статистики, събрани от различни медицински организации и изследователски институти, като Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) и Американското дружество по репродуктивна медицина (ASRM).

ИИ/НДТ