• Родион Мирошник, началник на офиса на ЛНР в Москва, обяви, че ЛНР ще стане част от Руската федерация до седмица

Преди ден в руската столица кацна самолет с лидерите на освободените територии, които ще предадат на президента Владимир Путин призив за присъединяването на регионите към Русия.

Луганската народна република ще стане част от Русия през следващата седмица. Това каза пред РИА Новости ръководителят на представителството на Луганската народна република в Москва Родион Мирошник .

„Мисля, че това трябва да се случи до седмица. Останалите параметри на интеграцията ще бъдат обсъдени в рамките на законите, които се приемат и решенията, които се вземат“, каза  Мирошник.

В момента се извършват всички процедури, изисквани от правната система на Русия. Но най-важното – референдумите – са зад гърба ни.

„Тук, да речем, локомотивът вече е тръгнал и е малко вероятно да бъде спрян … Ние сме точно на финалната линия и определено ще го преминем“,  добави с увереност ръководителят на представителството.

От 23 до 27 септември се проведоха референдумите за присъединяване към Руската федерация на ЛДНР, Херсонска и Запорожка области. Според резултатите от гласуването 99,23% са се съгласили да станат поданици на Русия в ДНР, 98,42% в ЛНР, 87,05% в Херсонска област и 93,11% в Запорожка област.

След приключване на гласуването в руската столица кацна самолет с лидерите на освободените територии, които ще предадат на президента Владимир Путин призив за присъединяването на регионите към Русия, съобщава Пети руски ТВ канал.