Костилка от авокадо – Освен, че авокадото е един от най-полезните плодове, неговата костилка е изключително полезна за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
Как да използвате костилката? – Можете да използвате костилката, като преди това обелите кафявата част, оставите я да изсъхне и след това блендирате, докато стане на прах, който може да добавите в чайове и смутита.

Семки от нар – Този плод съдържа много основни хранителни вещества за организма, а семките, могат да ви помогнат в отслабването.
Как да използвате семената? – Може да изстискате семките, за да получите сок от тях или да поръсите с тях своето ниско калорийно ястие.

Семки от диня – Един от любимите ни летни плодове, чийто семки са пълни с витамин С и антиоксиданти, които са изключително полезни при лечение на акне и за подобряване здравето на кожата.
Как да използваме семките? – Семките на динята могат да се консумират печени, като можете да добавите и малко зехтин и сол преди да ги сложите във фурната. Също така, могат да се ядат директно от плода, защото са лесно смилаеми.

Семки от папая – Изключително вкусен и питателен плод, чийто семки са богати на ензима папаин, който помага за подобряване на храносмилателните способности.
Как да използваме семките? – Можете да ги ядете пресни, направо от плода, или да ги използвате като добавка към салати.

 

Семки от маракуя – Доказано е, че семките на маракуята са богати на магнезий, който може да помогне за намаляване на нивата на тревожност и подобряване на психическото ни здраве.
Как да използваме семките? – Лесно можете да се насладите на семките на маракуята, като хапвате всичко директно с лъжицата или да си направите сок от плода и семките.

Портокалови семки – Един от най-полезните плодове, чийто семки могат да повишат енергията в тялото ни.
Как да използваме семките? – Могат да се ядат в сурово състояние заедно с плода или да се добавят към ястия и напитки за повишаване на енергията.

https://www.vesti.bg