дом Акценти КЪРВАВ ХЕЛОУИН В СЕУЛ ТАЗИ ВЕЧЕР /ВИДЕО/ ОБНОВЕНА

КЪРВАВ ХЕЛОУИН В СЕУЛ ТАЗИ ВЕЧЕР /ВИДЕО/ ОБНОВЕНА

0
576

Десетки са премазани  и ранени от тълпата след градско празненство за Хелоуин в Сеул, което се разви по неочаквано страшен начин.

Най-малко 120 души са загинали, а други 150 са били ранени при сблъсъци по време на празненствата за Хелоуин в столицата на Южна Корея Сеул, съобщи Sky News.

Броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителните операции все още продължават. Сред жертвите и пострадалите има и чуждестранни граждани.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол, който прекъсна свое посещение в чужбина след инцидента, нареди службите за бързо  реагиране да третират ситуацията като бедствена, пише Би Би Си.

Инцидентът се е случил в тясна улица на търговския квартал Итеуон, където са се струпали над 100 000 души, празнуващи първия Хелоуин без маски на открито от началото на пандемията. Пострадалите получават първа помощ направо на улицата, както се вижда от клипове в социалните мрежи.

Еuronews цитира местни медии, според които струпването е станало заради слухове, че неназована знаменитост се намира в бар в Итеуон. Постове в Туитър показват как голяма част от тълпата продължава да танцува и да се весели, докато пожарната и медицинските екипи оказват помощ на пострадалите.