На въпроса кои жени харесвате – брюнетки или блондини, повечето мъже отговарят, че ако не трябва да водят разговор с жените, то предпочитат блондинки.

Този отговор, от страна на господата, е еманацията на клишето за глуповатите блондинки и претенциозните брюнетки. Тази елементарна концепция обаче ми омръзна и мисля с тази статия да сложа край на това, меко казано, безумно обобщение на женската персоналност. Това дори не е забавно, както претендират разказвачите на вицовете за блондинки, например.

Как ще реагирате, ако някой ви каже, че една кола е по-бърза от друга, защото е синя? Ще се посмеете от сърце, нали? Защо обаче не се смеем така, а кимаме одобрително, когато някой ни заяви, че еди коя си жена е глупава, защото е руса? Случаят с колата не е ли аналогичен?

Ние, хората, сме адски предубедени. По-лошото в случая е, че сме предубедени заради абсурди, които самите ние сме измислили.

Не, русите жени не са глупави. Само някои от тях са такива. По същия начин стоят нещата при брюнетките, червенокосите, зеленокосите и каквито други цветове коси имат жените.

Нали разбирате, че няма нищо по-лесно от това Edna жена да промени косата си. Още повече, че това е истинско удоволствие за нея. Означава ли обаче, че променяйки визията си, тя променя и своя характер? Ако е умна, жената няма да загуби умствения си потенциал, променяйки прическата си в русо.

Тъжният факт, мили дами, е че на мъжете им се иска и блондинките да бъдат глупави, и брюнетките, както и всички други жени, без значение от цвета на косата. Мислят си, че ако те са празноглави, така по-лесно могат да бъдат вкарани в леглото. Може би тези им предположения са донякъде оправдани.

За мъжете няма никакво, ама никакво значение цветът на косата. Косата е последното нещо, което прави впечатление на мъжете. Има къде-къде по-интересни физически елементи при жените, които фокусират мъжкото внимание и действат като магнит за погледите.

Фетишизирането на цвета на косата е силно преувеличено. Никой мъж не се интересува какъв цвят е косата на която и да е жена, при положение, че тя му е “навита”.

Случвало ли ви се е, мили дами, да предложите на някого да му се отдадете, а същият да ви заяви, че не иска да има подобни преживявания с вас, защото косата ви не е в “правилния” цвят? Сигурен съм, че подобно нещо не се е случвало на никоя от вас. Ако питате мен, подобно нещо няма как да ви се случи и занапред.

Едно обаче е сигурно – на едни им отива повече черна коса, на други руса, на трети червена и т.н. Все пак разнообразието на цветовете в дамските прически за мъжете е голямо удобство. Иначе ще се изгуби цялото очарование в споделянето на завоевания от рода на “бях с оная русата от бара“, “заплювам си онази червенокосата” и “ще ми се онези двете – брюнетката и тази с кичурите, да ги поканя у нас тази вечер”.

https://www.edna.bg