КОГАТО ВЯРАТА СРЕЩНЕ НАДЕЖДАТА, ЖИВОТЪТ НАМИРА НАЧИН

0
3143

2000 лева, дарени от сърце, ще помогнат да се роди светлина

Има светли събития, които са заредени с добро. Светли – от идеята, през осъществяването, та до бъдещето. На подобно събитие имах огромното удоволствие да бъда поканена в съботния ден. Координаторката на фондация „Искам бебе“ за Добричка област Мария Георгиева отпразнува рождения си ден по един красив и нестандартен начин.

“Елате с вярата си, че заедно можем да подарим Рождество в един дом, очакващ детски смях” – беше написала в поканата рожденичката. Имаше абсолютна „забрана“ за цветя и подаръци, защото всеки жест на внимание от гостите на Мария към нейния празник беше „наречен“ – за подпомагане на раждането на един нов живот.

Рожденият ден на Мария беше „зареден“ – с младост, усмивки, малко сълзи от щастие и много детски смях. Беше вълнуващо и много красиво. Микрофонът спонтанно се предаваше от ръка на ръка, а в залата звучаха вълнуващи благодарности.

От самата Мария – към всички, подкрепили нейната идея, към децата от втори клас на училище „Любен Каравелов“, изработили ръчно поканите, към ръководството и колегите й от училището, където самата тя е учителка в начален курс, към семейството й „което я търпи“, към домакините от ресторант „Ел Мундо“, създали прекрасната атмосфера на празника, към хората от агенция „Романтика“, дали душа на събитието, към всички, които помагат на благородната кауза на „Искам бебе“ и разбира се – към вдъхновителката и създателка на фондацията Радина Велчева, без която – както каза Мария „нямаше да я има радостта в живота ни – нашата прекрасна дъщеря Дара“.

Майката на Радина – Зоя Иванова, разплакана поздрави Мария – за голямото й сърце, за обичта, която раздава, за помощта, която оказва на други момичета… Едно от тези момичета – Радослава, прегърнала прекрасния си малък син Виктор, разплака гостите с вълнуващите си думи – за живота и за Мария: “…В един момент животът ме срещна с моя ангел – Мария. Споделихме си заедно усмивките и сълзите. Тя беше човекът, който нито веднъж не ме забрави, нито веднъж не ме остави да плача сама. Човекът, който се бореше наравно с мен и вярваше, че един ден ще стана майка. Преди две години и половина се роди моето слънце. Станах майка на най-прекрасния син и разбрах, че, когато вярата срещне надеждата, животът намира начин. През цялата бременност мисълта ми беше една – Виктор да се роди жив и здрав, че той ще има една кръстница и това ще е Мария. За да го ориса с много любов и всеотдайност, с нейната сила да се бори и да сбъдва мечти и да дарява добрини…“

Гост на Мария на нейния празник беше народната представителка Даниела Димитрова, която винаги е помагала на момичета от „Искам бебе“, тук беше координаторката от Варненска област Валентина Иванова, тук бяха бивши ученички на Мария, нейни колежки и приятелки, преживели мъката и уникалното щастие да прегърнат своето чудо, благодарение на фондация „Искам бебе“ …

…2000 лева събраха гостите на Мария в красивата кутия за дарения. А самата рожденичка обяви, че сумата ще бъде предоставена на Цветанка Маринова. Жестът – красив и неочакван, развълнува младата жена, преживяла вече четири безуспешни опита ин витро. С много емоция Цветанка сподели колко много значат тези средства в продължаващата борба на нейното семейство за раждането на светлина и нов живот в дома й.
… Има събития, които просто са светлина. Защото са замислени с добро. И защото са добро. И защото раждат добро. И вяра. И надежда. А когато вярата срещне надеждата, животът намира начин.
Сабина ДУКОВА
Снимки Станислав ГЕОРГИЕВ