Четирите деца, които са пострадали при катастрофата, за която БЛИЦ първи писа, са откарани в “Пирогов”. Това съобщиха пред наш репортер от Спешна помощ. “В 13. 45 часа получаваме сигнала. Инцидентът е пред “Герена” на бул. “Владимир Вазов”.

Джип блъска деца – между 15 и 17 години, тийнеджъри. Четири са пострадалите, едното от тях е с открита фрактура. Веднага са изпратени три линейки, буквално за осем, девет минути са били там екипите, децата са откарани в “Пирогов””, разкриха от Спешна помощ. Сигнал за пътния инцидент, който е станал на кръстовището на булевард „Владимир Вазов“ и улица “Васил Кънчев”, е получен малко преди 14 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация водачът  на лек автомобил „Мерцедес“ е загубил контрол над  управлението и блъскайки 4-ри деца, на възраст между 15 и 17 години, пада в канала. Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидент се инцидента. Към момента няма информация дали водачът е пострадал. Според очевидци, той е минал на червено. След това се опитал да избегне удар с друг автомобил и помел тийнейджърите.

********

Четирите деца преминаха обстойни прегледи и изследвания. Те са в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота към момента. Това съобщи директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов по повод зверската катастрофа, станала в София, за която първо БЛИЦ съобщи. Медията ни припомня, че “Мерцедес” помете 4 деца, а след това падна в Перловска река. Междувременно се разбра, че и част от децата са излетели в канала, а самият шофьор разкри как се е стигнало до инцидента. “Пострадалите деца имат фрактури в областта на долните крайници и таза, а едно от момичетата е със съмнения за комоцио”, поясниха още от “Пирогов”. “Най-сериозно са пострадали момчето и едно от момичетата. Момчето ще претърпи операция по спешност, а момичето най-вероятно в следващите 24 часа”, допълни директорът на “Пирогов”. Другите две момичета остават за активно наблюдение в детската травматология.    https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST