Празникът ще бъде отбелязан с богата програма, подготвена от Сдружение „Съюз на пенсионерите-2004“ гр. Каварна. Тази година честването ще е под знака на 170-годишнината от раждането на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Музикален поздрав за празника ще отправят децата от вокална група „Броеница“ при ОУ „Йордан Йовков“ с художествен ръководител Антония Ангелова. Участие в програмата ще вземе и певческият колектив към Клуб на пенсионера „Добруджанка“ гр. Каварна с художествен ръководител Христо Маринов, а  фолклорната група към Клуб на пенсионера „Радка Чаушева“ гр. Каварна с художествен ръководител Нивелина Василева ще представи фолклорна седянка. С индивидуално изпълнение на песни, възрастните хора ще поздрави младата певица Жанета Недкова.

1-ви октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на общото събрание на ООН през 1990 г., като негова цел е да повиши вниманието към проблемите на хората от третата възраст и да бъде отдадена почит към техния принос за обществото.

Заповядайте на 1 октомври от 17:00 часа на площад „Защитата на Каварна“!

Община Каварна призовава за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

loading...