В навечерието на Освобождението на Добрич и Освобождението на България от турска власт Регионален исторически музей подреди изложба, разказваща за пътя на революционери и поборници

        В навечерието на 142-рата годишнина от Освобождението на Добрич от турска власт и наближаването на националния празник на Република България – 3 март, на първия етаж в сградата на Областна администрация Регионален исторически музей Добрич подреди изложбата „Те сложиха главите си за Отечеството“. Посетители в Областна администрация, Областна дирекция „Земеделие“, жители и гости на града могат да видят 27 табла, които в хронологичен ред проследяват славния път на революционери, хайдути и поборници, свързали съдбата си с Добруджа, герои извоювали свободата на България в кръвопролитните битки срещу османския поробител.

Областна администрация има установено добро партньорство с Регионален исторически музей Добрич. Институциите имат реализирани множество съвместни изложби посветени на годишнини от исторически събития и личности, свързани с Добруджа и българската история. Изложбата, посветена на Освобождението може да бъде видяна до края на месец март.