ИЗБОРИТЕ ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА ПРИСЪДАТА НА БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР

0
724
Кандидатпрезидентската кампания наложи отлагане на делото за присъдата на бившия зам.-министър на финансите от кабинета „Сакскобургготски” Красимир Катев. Той бе осъден от Окръжния съд в Добрич на 4 години затвор за убийството на двама души при катастрофа край Оброчище. Делото бе образувано в Апелативния съд във Варна, след като Катев обжалва ефективната си присъда. То трябваше да се гледа на 20 октомври, но е отложено за 15 декември.

Красимир Катев е защитаван от двама адвокати – Явор Нотев и Милен Ралчев. Адвокат Явор Нотев участва в президентската кампания като кандидат за вицепрезидент. Той е поискал от съда отлагане на делото. Като причина за това е посочил участието си в президентската кампания, което не му позволява да се яви на делото. Подзащитният му Катев искал именно той да го защитава. Вторият адвокат –Милен Ралчев, също е поискал отлагане на делото, а като мотив посочил внезапното заболяване на Катев.
Припомняме, че при трагичния инцидент на 22 август 2012 г. управляваният от Катев автомобил навлиза в лявата лента по посоката на движението и удря насрещно движещия се Опел с варненска регистрация. Двамата пътували в него мъже буквално изхвърчат от автомобила, като 20-годишният Д.Г. загива на място, а 25-годишният П.Р. умира в болницата в Добрич по-късно. В катастрофата са ранени също 65-годишна жена, пътувала във Фолксвагена, както и 6-годишната дъщеря на Катев.
На 18 юли 2014 г. Катев бе признат за невинен. На следваща инстанция обаче делото бе върнато отново на Окръжния съд в Добрич.
Красимир Катев бе зам.-министър на финансите в кабинета “Сакскобурготски”, а в момента е в ръководството на дружеството “ВТБ Кепитъл България”, което представлява руската държавна “Внешторгабнк” у нас. В България тя притежава дял в затворената “Корпоративна търговска банка”, както и във “Виваком”. НДТ