Иван изпълни хитовата песен „Заедно” на треньора на “Гласът на България” – Графа, и успя да си спечели допълнително 13-то място в неговия отбор.

Иван Лазаров е вокалист на добричката банда “Le Push”. Групата е създадена през 2017 г., но има сериозна предистория. Вокалистът Иван Лазаров е имал общ проект със старозагорската Overground brass band. Той и Момчил Атанасов /китара/ са учили в музикална паралелка на елитна гимназия в Добрич. От този ученически период са първите им опити да свирят заедно. По време на следването си в Музикалната академия в Пловдив срещат друг свой съгражданин, китарист – Ясен Димитров. Момчил и Ясен са се засичали по локалните метъл сцени в Добрич, като музиканти от различни проекти. Ясен се увлича по ударни инструменти. Идеята да създадат банда го провокира да започне да свири на джембе, кахон и да поеме функцията на перкусионист в групата. Иван е певец, но също заради проекта започва сериозна подготовка по китара. Така се оформя състава на Le’ Push: Иван Лазаров (вокал, китара), Момчил Атанасов (китара), Ясен Димитров (перкусии). Музиката, която създават и свирят е акустична с рок, блус, поп, реге влияния.

 

Триото има активна клубна дейност в Пловдив, София, Добрич, Варна, Бургас, успешни участия във фестивали и награди: за най-добра група от конкурса за млади джаз музиканти на Международния фестивал „Пловдив джаз фест“, Grand Prix от музикалната академия „Нота по нота“, втора награда от конкурс за млади рок музиканти, организиран от Милена Славова.

loading...