По традиция в края на всяка година Художествена галерия-Добрич организира  „Коледна работилница за въображение“.  Каним децата от добричките училища и детски градини да се заредят с празнично настроение, като си изработят картички и играчки за елхата.

На най-малките предлагаме да  разкажем една хубава зимна приказка, да се търкулнат по пътя на Житената питка, тръгнала да обиколи нивата си и да пресъздадат героите . По големите ще вложат своите умения в направата на коледни картички и фигурките на  Дядо Коледа, Еленчето, Джуджетата, и др., всеки според своето въображение. С изработените играчки  от цветна хартия, децата ще зарадват родителите си и ще внесат повече топлина у дома за празника.

Заниманията  са с продължителност един час и се провеждат след предварително записване. Всички материалите се осигуряват от галерията, а входа за едно посещение е един лев. Телефона, на които преподавателите от училищата и детските градини могат да запишат своя клас или група  за посещение е: 058 602 091.

Очакваме ви!

Екип на Художествена галерия – Добрич

loading...