Заловиха банда крадци от Каварна

0
1688

Банда от трима апаши от Каварна са заловени и задържани заради серия кражби в крайморския град. На 18 януари в РУ Каварна, местен жител е заявил, че в компютърна зала неизвестно лице взломило врата на складово помещение, проникнало в барчето към залата и от барплота е извършило кражба на хранителни и безалкохолни напитки на стойност около 70 лева.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия се оказало, че извършителите са трима: Ст. Р. Д., Ал. Р. И., Сл. Г. Ж., всички от гр. Каварна и криминално проявени.
В процеса на разследване станало ясно, че бандата е извършила и няколко други престъпления: кражба на пари и кутии цигари от магазин за хранителни стоки в град Каварна; разбили са алуминиева врата на  склад за търговия с плодове и зеленчуци в град  Каварна и са извършили опит за кражба на вещи от склада на собственика; от магазин за хранителни стоки чрез взлом на входна врата с камък са откраднали 70 лева и цигари; от нефункциониращ бетонен възел са задигнали захранващи кабели; чрез взлом на врата на склад на магазин за хранителни стоки в гр. Каварна са откраднали 100 лева.

Всички вещи са приобщени към досъдебните производства. Работата по изясняване на престъпната дейност на тримата апаши продължава.

НДТ