32-годишна жена от Варна е задържана във връзка с разследване за измама, при която възрастна жена от Каварна е ощетена с 8 000  лева. П. Т. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор  и е привлечена към наказателна отговорност за три престъпления – за участието й в извършената измама, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, както и за престъпление, във връзка с намерени в младата жена забранени субстанции.

П.Т. е задържана в следобедните часове на 4 ноември 2022 година, след като е установена нейната съпричастност към извършена ден по-рано телефонна измама. Установено било, че ролята й била на „муле“ – тя взела парите от потърпевшата в измамната схема и ги оставила на място, определено й от непознат мъж в телефонен разговор.

Сценарият, по който възрастната жена била въведена в заблуждение, засягал внука й, който живеел в София. Непознат мъж я информирал, че момчето се нуждае от финансова помощ, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лева.

След предприетите незабавни действия по разследване на случая станало ясно, че младата непозната е обвиняемата П.Т. Тя била установена и задържана. Малко преди това, 32-годишната жена била установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества, според резултатите от направените на място тестове, а в нея били намерени малки количества амфетамин и метамфетамин.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура – Добрич. В съда ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 32-годишната обвиняема – „задържане под стража“, уточнява Апелативна прокуратура Варна. НДТ

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ДАДЕ 8 000 ЛЕВА, ЗА „ДА СПАСИ ВНУКА СИ ОТ УВОЛНЕНИЕ“