Тунизийски гражданин, обявен за издирване от Франция, бе задържан в Добрич, след гонка с полицията. Около 12 часа вчера автомобил БМВ-3 с швейцарска регистрация, управляван от млад мъж с тунизийски паспорт, навлиза от румънска страна в граничния пункт Кардам, изобщо не спира за проверка, чупи бариерата и отпрашва за Добрич. Гранична полиция пуска регистрационните номера на автомобила за издирване и алармира полицията в областта. Това съобщиха на брифинг на Окръжна прокуратура – Добрич, Районна прокуратура в Генерал Тошево и ОД на МВР – Добрич, който се състоя в Кардам.

Полицията в областта вече е вдигната на крак. Изградени са КПП на всички входове към Добрич и вътре на възлови кръстовища. Половин час по-късно тунизиецът влиза в Добрич, патрулка го засича на бул. „Добруджа“ и започва преследване. На кръстовището между централнитебулеварди „Добруджа” и „25-ти септември“ БВМ-то преминава на червен светофар и се блъска в паркиран Джип БМВ. След пътния инцидент чужденецът слиза от колата и хуква да бяга по пешеходната зона в центъра на Добрич. Полицаите го подгонват и го залавят. Последвалите тестове за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Оказва се, че мъжът е без европейски паспорт и няма документ, с който да може да се придвижва свободно из Европа. Тунизиецът е на възраст 20 – 21 години, тъй като на документите, които е представил, е вписана различна рождена дата. Името е едно и също. Здравната му карта е издадена от Швейцария.

Досъдебното производство е образувано за две престъпления – за преминаване на границата без разрешение на надлежните органи на властта и за хулиганство с особена дързост, като е попречено на служителите на Гранична полиция да извършат задълженията си, съобщи прокурор Йорданка Чанева от РП Генерал Тошево. На този етап има данни, че задържаното лице е обявено за международно издирване за тежко престъпление от страна на Франция. По неофициална информация се предполага, че международният паспорт и паспортът на тунизийски гражданин, с който разполага, е неистински документ.

Франция издирва тунизиеца заради отклоняване за изтъпяване на присъда. Към момента няма данни за връзки с терористични организации, стана ясно още на брифинга.

В момента тунизийският гражданин е в ареста в Добрич. Очаква се Районна прокуратура Генерал Тошево да му повдигне обвинение. НДТ

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 

loading...