Международная выставка AIRVent в выставочном центре «Крокус Экспо».

Заводът на Toyota в Санкт Петербург беше прехвърлен на марката Aurus. Това съобщи във вторник, 7 май, изпълняващият длъжността вицепремиер и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров.

„Предадоха го отдавна“, каза той, отговаряйки на съответния въпрос.

Според Мантуров производството на автомобили Aurus в бившия завод на Toyota в Санкт Петербург се планира да започне преди края на тази година, съобщава ТАСС .

През февруари бившият завод на Nissan в Санкт Петербург се върна в държавна собственост . Преди това тя беше прехвърлена в собственост на АвтоВАЗ. Освен това заводът може да бъде рестартиран заедно с китайския партньор Chery.

Също така в Санкт Петербург започна производството на нови домашни автомобили от марката XCITE. Предприятието се намира на територията на бившия завод на Nissan .

Експертите направиха прогнози за това как ще се развие вътрешният автомобилен пазар през 2024 г. Основният прогнозен модел предполага, че през следващата година в Русия ще бъдат продадени 1,25 милиона нови леки автомобили.