Жельо Бойчев, БСП: Правителството явно има договорки с Ердоган и ДПС за подкрепа на изборите

0
1092

София. Правителството явно има договорки с Ердоган и ДПС за подкрепа на изборите. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ говорителят на „БСП лява България“ Жельо Бойчев. Той бе категоричен, че БСП не търси ДПС за подкрепа за Румен Радев на втори тур. „Категоричен факт е. Подкрепата за г-жа Цачева на първия тур на изборите е в секциите в Турция. Знаете, че там тя има над 12 000 гласа.

Така че, трябва много ясно да си направим извода за връзката между Ердоган, Местан и Цачева. Това са фактите на тези избори и не е необходимо от загубата си да спекулират и да се опитват да създават страхове у българските избиратели. Това, на което искам да сложим край в неделя, е именно на тази връзка и пряка функция на българското правителство, съжалявам, че ще използвам тази дума – на слуга на Ердоган. Защото съм говорил много за турските ваксини и контрабандата на лекарствени продукти. Струва ми се, че сега се договаря поредното национално предателство с предстоящата концесия на националното ни летище“, коментира Жельо Бойчев.
Важен сигнал на тези избори е, че ген. Радев печели подкрепата на младите хора и това показват резултатите в „Студентски град“, каза още Бойчев. Според него хората са повярвали, че с избора на ген. Радев промяната може да започне.  http://www.focus-news.net