Изпълнителният директор на “Софарма” Огнян Донев е укрил данъци за 63 млн. лв. Това потвърди съдебно-икономическа експертиза, свързана с декларираните от подсъдимия доходи от 2007 г. и съответно размера на данъците, които е трябвало да внесе в хазната. Вещите лица, потвърдили експертизата, бяха изслушани пред Софийския апелативен съд (САС), пред който в момента делото срещу Донев и неговия съдружник Борис Борисов е висящо. Според експертите освен Донев и Борисов е укрил данъци в особено големи размери, само че на стойност над 7 млн. лв., пише “Правен свят”.

От САС съобщиха, че от заседанието е отсъствала една от адвокатките на Огнян Донев – Даниела Доковска – по медицински причини, поради което следващото заседание на съда е отложено за 11 февруари 2021 г. от 10.00 часа, когато се очаква да започнат и пледоариите.

Припомняме, че през февруари 2019 година съдия Даниела Борисова от Софийския градски съд (СГС) оправда напълно изпълнителния директор на “Софарма” Огнян Донев и неговия съдружник Борис Борисов.

Разследването срещу Огнян Донев стартира преди седем години. Когато се разбира, че прокурорите възнамеряват да внесат обвинителен акт и да търсят съдебна отговорност за неплатените данъци, собственикът на приватизирания фармацевтичен гигант “Софарма” стартира издаването на сайт и месечно списание, като голяма част от съдържанието им е насочено срещу работата на правоохранителните институции в държавата и обратното – в защита на дейността на определени съдии, които могат да бъдат групирани условно в три групи – първата – членове и/или ръководство на Съюза на съдиите в България, втората – близки до председателя на Върховния касационен съд и/или самия Лозан Панов, третата – градски съдии, близки до преждевременно напусналия поста си бивш председател на СГС и/или самия Калоян Топалов.

Оправдалата Огнян Донев съдия Даниела Борисова е последният заместник-председател на СГС, който запази поста си след напускането на Топалов преди година и половина, чието управление бе съпътствано от множество публични скандали и съмнения за зависимости при кадровите назначения.

Мотивите на съдия Борисова пък бяха прелюбопитни, като в тях магистратът изложи твърдението, че Донев е невинен, тъй като нямал специфично счетоводно образование и поради тази причина не бил способен сам да изчисли какъв е размерът на дължимите от него данъци.

Огнян Донев, който е защитаван от адвокатите Даниела Доковска и Ина Лулчева, бе обвинен, че е продал при седем блокови сделки голямо количество акции на “Софарма” на свързани с него дружества (“Телсо” АД “Телекомплект” АД, “София” АД, и “Софстрой” АД) извън регулирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били около девет пъти по-високи.

Според държавните обвинители сделките са сключени през пролетта на 2006 г., но година по-късно Донев не ги е декларирал. Според прокуратурата – Донев е трябвало да декларира над 400 млн. лв., на които да плати близо 63 млн. лв. данък, но не го е направил.  http://epicenter.bg

 1. Жалкият опит на “Агнешките главички” и “Капитал” да кооптират Румен Радев
 2. Костов, Прокопиев и агнешките главички смазани от избора на Тръмп за президент! Президентът на…
 3. Бившите собственици на „Техномаркет“ и т.нар. „чуждестранни инвеститори“, източвали дружеството чрез фалшиви договори с Panasoni
 4. Пинокио и Дълбоката сами разкриха методите си за хибридни атаки срещу властта
 5. Идва краят на Би Ти Ви и Нова – ето как ще последват Тошо Тошев, Огнян Донев и Венелина Гочева
 6. Скандал в Темида! Цветан Василев, Огнян Донев и Иво Прокопиев подкрепиха съдиите, които утре ще ги оправдават
 7. ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ето как Слави, Станишеви и олигарсите ще свалят Борисов. Пирамида на преврата
 8. Прокуратурата: Огнян Донев отива на съд за данъчни престъпления
 9. Обвиненият за укриване на данъци Огнян Донев лапва “Токуда банк”! Ето къде ще идат парите от лекарствата!
 10. Пресгрупа дължи милиони данъци на НАП. Правителството обаче ще прави ЧК* за цензурата. Г-н Борисов, първо съберете парите на дан
 11. ОЩЕ НА ТЕМА ОГНЯН ДОНЕВ

 

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 • Taylor Kamphorst
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
loading...