Дрезгав или нежен – какъв е гласът на флиртуващите жени?

0
2232

Може ли да познаем, че една жена иска да спи с един мъж само по гласа ѝ? Според британски учени, това е напълно възможно, защото флиртуващите дами говорят по-ниско.

При флирт гласът на жените спада с до две октави, показва изследването на учените от университета на Съсекс, цитирано от Daily Mail.

Според изследването, жените подсъзнателно променят гласа си, когато искат да направят впечатление на мъжа. Ако имат сексуален интерес към него, той става по-дрезгав.

Ако жена намира мъжа насреща за интересен, но повече от половината дами наоколо не му обръщат внимание, тя умишлено говори с по-тънък глас.

Данните са взети след наблюдение на група от 30 души, които ходели на бързи срещи. Според тях, по-нежният женски глас е признак за младост и плодовитост, докато по-ниският внушава не само желание за интимност, но и лидерски качества, компетентност и доверие.

Не си мислете, че само жените имат своите тактики за свалка. При мъжете гласът също се променя – става по-нисък.

Само една трета от участващите във въпросните срещи са харесали другия. Според заключенията, жените са по-придирчиви, защото мъжете са били заинтригувани от половината дами.  https://www.tialoto.bg

Още на тема ФЛИРТ