Днес започва работата си 45-ото Обикновено Народно събрание на Република България. Както знаете, 6 партии влизат в него – три от старото статукво /ГЕРБ, БСП и ДПС/ и три т. нар. протестърски /“Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Шестима народни представители ще представляват добруджанци от Добричка област: Албена Симеонова, Деница Сачева,  Дилян Господинов, Красимир Николов, Мая Димитрова и д-р Хасан Адемов.

Тържественото откриване ще стане днес от 9.00 часа в историческата сграда на Народното събрание по искане на партия „Има такъв народ“, което бе подкрепено от всички партии без ГЕРБ.

Очаква се още на първото събиране на депутатите да има драматични изказвания и гласувания, ще можем да ги наблюдаваме чрез прякото излъчване на националната телевизия. Очаква се интригуващо слово на президента Румен Радев,  да бъде избран председател на Народното събрание, да бъде гласувана и оставка на правителството на ГЕРБ-СДС. Дали  ще се сбъднат множеството изявления за връщане на авторитета на Народното събрание чрез действително парламентарно управление на държавата, може би ще проличи още днес. Както и ще има ли, или не ново правителство с мандата на „Има такъв народ“, тъй като мнозинството партии заявиха, че няма да подкрепят нов кабинет на ГЕРБ-СДС.

Символично казано, ако си спомним за Яворовата драма „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“, вече станахме свидетели на гръмотевицата – резултатите от парламентарните избори, следва ехото на обещанията…

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

loading...