“Джанки в Манхатън” по разказ на Хасан Ефраимов от Добрич ще има премиера в “Нов театър НДК”

0
319

“Джанки в Манхатън” ще има премиера на 20 януари в “Нов театър НДК”, съобщават от театъра.

Илиян Стоилов е режисьор на авторския спектакъл по разказа на Хасан Ефраимов. Участват Елена Грозданова, Ивона Желева и Петя Каменова.

Това е пиеса за заминаващите и пристигащите, за близките и далечните, за забравилите и помнещите, за малкото село и големия свят, за съня и действителността, за неограничените възможности и ограничените мечти, за хората и корените, които не могат един без друг”, разказват от екипа на представлението.

ЗА АВТОРА 

Хасан Ефраимов е съвременен български писател, роден на 15 януари 1966 г. в село Трем, Шуменско. Завършва медицина в Медицинския университет във Варна, а по-късно специализира акушерство и гинекология в Медицинския университет в София. Живее в Добрич. Автор е на романа “Метаморфоза“ (2016), трилогията за Делиормана – “Дервишки караконджул” (2016), “Събирачът на болка“ (2017), “Шейтаните от тавана на гара Хитрино“ (2017), а също и на “Паралелен свят“ (2017) – сборник с разкази на съвременна тематика, “Изпращачът на души“ (2017) – разкази на лекарска тематика, “Възкресение“ (2018) – сатирични разкази, “Графити“ (2019) – сборник със сатира, “Мълчана вода“ (2020), “Щъркелите на Всевишния“ (2021), “Джанки в Манхатън“ (2021). Стилът му се определя като магически реализъм, преплетен с постмодернизъм.

БТА