София, 28 април /БТА/
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното заседание, след като депутатите не успяха да приемат програмата си за двата пленарни дни преди Великден.
От днес депутатите гласуват с биометрични данни чрез електронната система за гласуване, съобщи председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. Той обясни, че няколко депутати, на които не е взета биометрия, ще продължат да гласуват и днес с карти. Вигенин даде разяснения на новите народни представители как да гласуват с пръстов отпечатък, след като два пъти парламентът не успя да приеме програмата си за седмицата.
При първото гласуване предложеният дневен ред беше отхвърлен с 86 гласа “за”, 8 “против” и 103 “въздържал се”, а при прегласуването – със 79 “за”, 6 “против” и 123 “въздържал се”.
Мисля си, че досега не сме изпадали в такава ситуация, коментира той, след което закри заседанието и свика председателски съвет. Той обясни, че председателя на НС може да свика по всяко време ново заседание.
В проекта на програма беше второто четене на промените в Изборния кодекс, а до сградата срещу измененията протестират представители на ВМРО.

loading...