• Трима души загинаха в тежка кататстрофа в Айтос. Жертвите са баща и двете му деца – на 5 и 9 години, научи NOVA.

По първоначална информация камион е ударил две коли, след което се преобърнал в градинката пред Горското стопанство в града. Наложи се екипи на пожарната да срежат камиона, за да извадят шофьора, който е оцелял при инцидента.

„Причините са навлизане на камиона в лентата за насрещно движение”, обясни гл. инспектор Пламен Николов от „Пътна полиция” Бургас. https://nova.bg

Подробности за касапницата

  • С линейка на Бърза помощ в Спешното на УМБАЛ-Бургас е докарана оцелялата по чудо 32-годишна майка

Баща с двете си малки деца са загиналите в разцепения джип Волво. 32-годишният Нури и двете му деца – момченце на 9 и момиченце на 7 години са част от жертвите на жестоката кървава баня по айтоската ул. „Хаджи Димитър” тази нощ.

С линейка на Бърза помощ в Спешното на УМБАЛ-Бургас е докарана оцелялата по чудо 32-годишна майка на двете деца, съобщава “Флагман”.

Семейството е било със собствения си автомобил джип Волво на гости в село Чукарка и се е прибирало в Айтос, където имали къща. Семейството е имало собствени бизнес в града – за преработка на животински отпадъци.

Жената е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупвания и на долни крайници.

В изключително тежко състояние е 17-годишният Октай от Айтос. Той е с черепно-мозъчна травма. Настанен е в Реанимация. В Спешното бе докаран и шофьорът на тира с бургаска регистрация. Той е с наранявания по главата, в шок. Не може да се каже какво е състоянието му.

32-годишният Валентин Вълчанов от Бургас е шофьорът на кървавия тир убиец, отнел до този момент поне 3 човешки живота. Той бил родом от Благоевград, но от 13 години живеел в Бургас, имал и постоянен адрес в морския град. Работел за голяма местна фирма. Съмненията са, че е шофирал силно претоварен със зърно.

Предполага се, че Октай се е движел по ул. „Хаджи Димитър”, когато е връхлетян от препълнения със зърно тир. Според информациите, има още една кола, която е пометена, но не може да се уточни все още дали от нея има ранени или жертви.

Инцидентът стана около 22 часа, при навлизането на тира в град Айтос по главния път от Руен. Предполага се, че камионът е спукал гума и е станал неуправляем. Взети са кръвни проби за алкохол и дрога на шофьора на Валентин Вълчанов.

По непотвърдена информация от медицински лица, в кабината на тира е имало е резервен водач, който е загинал. Затова все още не може да се уточни броят на жертвите – три или четири.

https://blitz.bg/