Двa хотела във ваканционно селище “Албена” получават награди на сайта за пътешествия HolidayCheck за 2020 година. Това са хотелите Maritim Hotel Paradise Blue и Gergana Beach. Maritim Hotel Paradise Blue е №1 в класацията на HolidayCheck за България в следните категории: “Семеен туризъм”, “Уелнес хотели”, “Луксозни хотели”. Петзвездното бижу е №2  в категорията “Плажни хотели”, и №3 в две от категориите при най-популярните хотели в България и при двойките при избор на морска ваканция. В три категории хотел Gergana Beach е в ТОП 20 за България. Двата хотела в Перлата на Добруджанската Черноморска Ривиера намират водещи места и в отделните категории за малки, средни и големи хотели, според капацитета на стаите.

HolidayCheck е отличие, с което всяка година се открояват хотели в определен регион. Тази година се връчва за 15-и път на най-популярните хотели в света.
Повече от 950 000 отзива на гости са в основата на тазгодишната награда HolidayCheck 2020. Селекцията се базира единствено на публикуваните оценки. През 2020 година общо 732 хотела в 38 страни получиха награда, 188 от които – златна. Златната награда се дава на хотел, който в пет поредни години е бил сред призьорите.
7 български хотела са отличени със златни награди за 2020 година от сайта за пътешествия HolidayCheck, съобщава информационна агенция bgtourism.bg. 5 от тях са в курорта “Златни пясъци” – това са HVD Club hotel Bor, Hotel Grifid Metropol, HVD Viva Club Hotel, Hotel Grifid Arabella и Hotel Grifid Vistamar. Другите две престижни награди ще отпътуват за Обзор и Свети Влас, съответно за Hotel Grifid Miramar и Primasol Sineva Beach.
HVD Club hotel Bor е сред големите победители в отделните категории тази година за “Най-популярен хотел при двойките”, “Най-популярен хотел за плажна почивка” и в топ класацията за “Най-популярен за България”. Златните награди се връчват на хотели, които пет години са били носители на награди на HolidayCheck.