Преди цели 25 години дамски клуб „Майчина грижа“ избра Деня на християнското семейство – 21 ноември, за свой празник. И всяка година именно 21 ноември – този празник на исконните християнски ценности, на живота и децата, се превръщаше – благодарение на дамите от клуба, в Голямата нощ на Доброто на Добрич. Защото именно в Деня на християнското семейство по традиция беше провеждан уникалният Благотворителен бал, който събираше добруджанци с щедри души и сърца,  отворени към това да направиш добро в името на бъдещето, тоест – на децата ни. Всяка година именно в тази знаменателна нощ, Доброто сякаш слизаше сред гостите на бала, а благотворителките от клуба успяваха да съберат средствата, с които да работят за своето семейство от деца-стипендианти. От самото си създаване клубът подпомага деца, към които съдбата не е била благосклонна – деца без един или без двама родители, деца от семейства в крайно тежко материално положение, които обаче – въпреки невероятните трудности, с които ги сблъсква животът, творят – в областта на науката, изкуствата и спорта. Всяка година хора и институции предлагат на дамите подобни житейски ситуации, които имат нужда от протегната ръка. И клуб „Майчина грижа“ откликва – като учредява стипендии, за да могат децата да развиват своите дарби и да постигат своите успехи. Всяка година дамите си имат огромно семейство от талантливи деца. И всяко от тези деца получава обич, грижа и финансова подкрепа… А средствата за тази подкрепа бяха събирани на Благотворителния бал, посветен на Деня на християнското семейство…
…И така – до миналата година, когато Ковид 19 измести и делниците, и празниците в друго измерение. Тази година дамите от клуба с обич и грижа трябваше да организират своя четвъртвековен бал – 25-ия бал на надеждата! И така да почетат Деня на християнското семейство. И така да съберат средства за благородната си кауза – помощ на децата в нужда. Но, както и през 2020-а, този празник на надеждата не може да се състои.
Но пък никакъв вирус не може да убие Доброто, нито щедростта, нито бъдещето. И дамите от „Майчина грижа“ отново ще отбележат Деня на християнското семейство – като именно в този ден стартират своята виртуална кампания за събиране на средствата, необходими за тяхната кауза, тоест – за талантливите деца на Добруджа, към които съдбата не е била благосклонна. Те отново се обръщат към хората с добри сърца и ги помолят да направят своето дарение в полза на благородната им кауза. Ако и вие сте един от тези хора, можете да направите своя жест към талантливите деца на Добрич:
Банкова сметка – СНЦ „МАЙЧИНА ГРИЖА” Добрич
IBAN: BG16BPBI79381059854101
BIC: BPBIBGSF
ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД