“Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там са и парите 3,9 млрд. лева на Сребърния фонд и около 4 млрд. лева европейски средства. Не са разблокирани и не са харчени пари“, заяви бившият служебен премиер Гълъб Донев по БТВ.

Донев бе категоричен, че служебният кабинет не е пипал фискалния резерв. “Не се страхуваме от ревизия“, добави той.

“Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Голяма част от тях поискаха да бъдат освободени от мен преди да дойде редовното правителство. За мен буди недоумение фактът, че двете най-големи парламентарно представени коалиции нямат кадри за втория ешалон на властта и оценят положително работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите.  Това е нормалната практика“, заяви Донев.

Той подчерта, че е освободил около 50-60 души.

Донев коментира и появилата се в медии информация, че в последните дни на управлението на служебния кабинет са били разпределени 4 милиарда лева за ремонта на пътищата през следващите четири години.

“Не знам как сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората лъжа ден, след като служебното правителство предаде властта. Няма никакви преведени пари на пътно-строителни фирми. За първи път служебното правителство провежда обществени поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези обществени поръчки, те са стартирали в средата на февруари, сега са на финален етап. Няма нито един подписан договор и нито един преведен лев. Това го направихте, за да не се окаже редовното правителство в ситуацията, в която се оказахме ние – август встъпваме и няма нито един договор за пътно поддържане, за пътни ремонти, за зимното поддържане“, категоричен бе Донев.  https://trud.bg/

ВИДЕОТО С ИНТЕРВЮТО ВИЖТЕ ТУК

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ И ПРЕЗ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА НИ: HTTPS://T.ME/NDT1EU