За каквото и да става дума винаги става дума за пари, така че няма нищо ново. Така главният редактор на “Труд news” Петьо Блъсков коментира пред Bulgaria ON AIR договорката на ПП, ГЕРБ и ДПС за дерогацията, държавния бюджет и кворума в НС.

“В момента има една дребна пушилка между тях, една тънка струйка дим се вие от търкането помежду им, но огън няма пламне. По – неприятното е, че България не се управлява – няма управление. Когато говоря с моите колеги и правим поредния брой на вестника, първият ми въпрос е  какво вълнува хората, от какво се интересува обществото днес. И така се опитваме да правим медията. Според мен точно това липсва управлението на България в момента. Вместо това ни говорят за путинисти, за непутинсти и тн. Когато се говори за управление, трябва да се говори за конкретните проблеми на обществото, а те са ужасяващи”, заяви Блъсков.

За пример той даде акцията на правителството за намаляването на храните, която по думите му е напълно заблуждаваща и допълни, че управлението трябва да се върне на хората.

“Аз не мога да разбера къде изчезна думата България от речника на българските политици. Защо политиците ни не си отворят устата, че страна ни загива, ударена е в образованието и здравеопазването, тя е съсипана в малките населени места. Това е трагедия, а политиците  се разправят за дерогация, която никой не я разбира”, добави той.  https://trud.bg/