Прави тези упражнения по 10 минути на ден и устните ти видимо ще увеличат обема си.​

Без инжекции, чудодейни хапчета и други болезнени процедури – специалистите разказват какви упражнения са подходящи и ще ти помогнат да постигнеш ефекта по-плътни устни.

Упражнение №1

Отстраняване на подпухналостта в областта на назолабиалните гънки

Упражненията трябва да се извършват след обилно овлажняване на кожата с термална вода.

Изходна позиция: разпери пръстите си така, че показалецът и средният пръст да съставят една “група”, а безименният и малкият пръст да направят втората “група”. Постави показалеца и средния пръст на двете ръце над горната устна, а безименните и малките пръсти под долната – така че устните да се окажат между пръстите. Премести тежестта в дланите на ръцете си. Пръстите трябва да започнат да се плъзгат настрани. Внимавай да не местиш пръстите си по линията на устните! Движенията, които трябва да извършват ръцете ти трябва да са леки и да са в посока от устните към ушните миди, сякаш си рисуваш усмивка. Повтори упражнението 5 пъти.

Упражнение №2

Запушване на устните

Упражнението има за цел да “запълни” тънките устни. Освен това е полезно за тези, които имат навика да държат устните си плътно затворени.

Изведи въздух от устата си със звук. В същото време с показалеца повдигни горната си устна. В същото време устните не бива да бъдат много напрегнати. Увери се, че бузите ти не са издути твърде много. Вдишай при необходимост и повтори за още една минута или повече. Можеш да направиш същото и за долната устна (като разбира се, пръстът тярвба да се движи надолу). Важно е вибрацията в устните ти да се усети добре.

Упражнение №3

Укрепване на линията на устните

Упражнението помага за отпускане на краищата на устните и намаляване на бръчките в ъглите на устата.

Изходна позиция: отвори устата си, сякаш се опитваш да издадеш звука “О”. Използвай показалеца си, за да натиснеш леко ръбовете на устните си един към друг. В същото време се опитай да окажеш съпротива, опитвайки се да преместиш краищата им “навън”.

Важно! Натискът на пръстите не трябва да бъде прекалено силен или агресивен.

Упражнение №4

Увеличаване на обема на горната устна

Изходна позиция: повдигни горната си устна с показалеца. Използвай вече повдигнатата си устна, за да приложиш натиск надолу върху пръста си.

Упражнение №5

Укрепване на кръговия мускул на устата

Изходно положение: затворена уста. Бавно завърти езика си по посока на часовниковата стрелка под линията на устните. Направи 30 повторения. След това завърти обратно на часовниковата стрелка със същия брой повторения.

http://www.cosmopolitan.bg