Разгонена баба се търка в млад гамбиец в бар, а проходилката ѝ скърца по пода с всяко побутване. Наблизо среброкоса дива се мляска с атлетичен любовник, който стиска поувисналото ѝ дупе. Отвън пенсионерка се натиска с младата си „плячка“ и двамата се целуват страстно преди тя да го завлече в хотела си. Добре дошли в Гамбия – западноафриканския рай за пенсионирани европейки, които карат дивите младежки партита през лятото да изглеждат като следобеден чай, пише „Сън“.

Наскоро Пру Лийт – звезда от британско риалити, описа страната като „сбъдната Тиндър мечта за възрастните хора“. Тя била шокирана от броя на възрастните бели европейки, които щастливо крачат ръка за ръка с атрактивни млади гамбийци.

Само няколко часа след като кацнете в слънчевия град Коту ще се убедите, че това изобщо не е преувеличение.

„Каквото се случва в Гамбия, си остава в Гамбия“, казва с намигане Барбара, жена на над 80 години от Манчестър, докато сватбената ѝ халка проблясва под светлините на бара на плажа. „Има толкова много сладкиши тук, че е трудно да се контролираш. Дори на моята възраст“, добавя тя.

Подсмихвайки се, тя посочва към далечината: „Те са мои сестри. Изглежда всички извадихме късмет“.

Дим от цигари и трева се вие около нейните „сестри“, които се натискат с младите си играчки около бара и се кикотят сякаш са на 16. Наоколо навсякъде е пълно със западноевропейки, показвайки гордо младите си любовници сякаш са необходим аксесоар за вихрещото се плажно парти.

Има обаче, и цял куп ужасяващи истории за гамбийските „смъкнати панталони“ – термин, използван за младите безработни мъже, които преследват западните жени, надявайки се така да се доберат до Великобритания и Европа. Въпреки това нараства и броят на британските баби, които разбиват техните мечти – те се забавляват с чаровните младежи, но държат портфейлите си здраво затворени.

Как е правилно да измерим пениса си и колко е официално неговата средна дължина

62-годишната Джаки Симпсън разказва как имала 15 гамбийски любовника за 7 години, но не им е дала нито стотинка. „Трябва да бъдете внимателни. Те изглеждат добре, но не можете да им се доверите. Те вярват, че „старото е златно“. А за мен просто беше малко забавление, не ги виждам като истинска връзка“, обяснява тя.

„Идвам два пъти в годината с моите приятелки. Английските мъже са малко вулгарни, но гамбийците, с които съм излизала, са били романтични“, добавя тя.

Сестра ѝ Джули разказва: „Виждах се с 36-годишен гамбиец три години. Но не беше нормална връзка. Той няма да дойде в Англия и ние няма да се оженим. Казвам му, че нямам спестявания“.

Направо е невъзможно за европейските туристи да се разходят по плажа и да не бъдат засипани с комплименти и предложения, както и с оферта за „истинското гамбийско изживяване“. Което означава секс.

И макар това действа доста добре на самочувствието, „усмихнатият бряг“ си има и наистина тъмна страна. Миналата година гамбийският адвокат Ламин Чийзей е бил потърсен от стотици съсипани британки, търсещи правен съвет, след като тяхната връзка с много по-млади мъже се е превърнала в кошмар и ги е разорила. „Смъкнатите панталони“ са навсякъде и причиняват големи щети на нашата туристическа индустрия. Целта на техните връзки е да стигнат до Англия. Ако открият, че това е невъзможно, тогава следващата им цел е да се опитат да изкарат нещо от жената – като кола, къща или месечна издръжка. Но докато жената я няма те отиват обратно на плажа всеки ден и си търсят някой, който може да ги заведе във Великобритания. Затова имаме толкова много разводи, защото когато момчето намери някой, който може да му донесе виза, той иска да се разведе“, обясни той.

И мнозина туристи не си вземат поука. Голяма част от клиентите на адвоката продължава да излизат и да се женят за млади гамбийци въпреки неприятните си преживявания. „Не е нещо необичайно. Имам клиентка – възрастна британка, която е била прецаквана няколо пъти от по-млади любовници, но признава, че не може да стои далеч от тях“, обяснява адвокатът.

А ето и една типична случка, разказана от репортерката на „Сън“, която наблюдавала млад чернокож мъж с възрастна бяла дама в бар, който се приближил към нея. „Къде е приятелката ти“, попитала репортерката, когато той започнал да сипе твърде щедри комплименти. „Видях те да я мажеш с лосион по-рано на плажа“. Той се засмял и поклатил глава и излъгал: „Не ми е приятелка. Аз само ѝ помагах. Хубаво е да си любезен“. Преди дамата да успее да отговори, възрастната приятелка се появила, ходейки с бастуни, и го отвела настрана.

Негов 21-годишен приятел – друг „смъкнат панталон“, обяснява защо те се целят именно в по-възрастни жени: „Тук няма никакви възможности. Като най-големи синове от нас се очаква да се грижим за семействата си, а повечето от нас изкарават по-малко от 50 паунда на месец. Ние сме толкова отчаяни за по-добър живот, че много от моите приятели умряха, опитвайки се да стигнат до Европа. Двама бяха взривени в Либия, а други петима бяха на лодка, която потъна, пресичайки Средиземно море към Италия. Всички бяха на 25 или по-млади. Ние не използваме жените, взаимно е. Те получават отношение като кралици и добър секс, а ние получаваме пари, за да оцелеем, и евентуално виза. Какво лошо има в това?“.

И докато наблюдавате възрастните дами на бара, усмихнати от едното ухо до другото със своите момчета-играчки, за момент можете да си помислите, че това е вярно. Но е хубаво да знаете и историите на разорените възрастни жени, изпатили си жестоко от такава авантюра.

Една такава жертва е 71-годишната Маргарет Сар от Западен Съсекс, която срещнала „красивия“ Самба Сар (сега на 48) докато била на почивка с английския си съпруг през 2002 година. Тя започнала да посещава инструктора по езда два пъти годишно и 38-годишният ѝ брак приключил през 2004 година. На следващата година тя се омъжила за Самба на пища церемония, а през 2006 той се преместил във Великобритания.

Пенсионираната Маргарет се върнала на работа като администратор в болница, за да издържа новия си съпруг, който отричал, че ѝ изневерявал с жена на неговата възраст. През 2010 година тя получила негови снимки с две деца, които той имал от любовницата си, но той отрекъл да са негови.

Лъжите му се разкрили напълно през 2012 година, след като Маргарет му помогнала да се сдобие с британско гражданство. Сега те са в процес на развод и тя води жестока битка за правата над имот в Гамбия, в който инвестирала над 90 000 паунда, но който бил на негово име. Маргарет предупредждава: „Аз бях лековерна. Другите жени трябва да са внимателни“.

https://pochivka.blitz.bg