Галина Дурмушлийска ще представи книгата си „За песните на моята душа”

0
310

Народната певица и почетен гражданин на Добрич Галина Дурмушлийска ще представи своята книга „За песните на моята душа” на първото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата, което ще се състои на 30 септември в Архитектурно-етнографски музей на открито „Стария Добрич“, съобщават организаторите.

От 10:30, когато е откриването, до 18:00 часа жители и гости на областния град ще могат да разгледат произведения на местни занаятчии и хора на изкуството, както и да получат от тях знания и умения в рамките на импровизирани работилници. Посетителите ще могат да гледат изпълнения на Детска фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, възпитаници на Средно училище „Св. Климент Охридски“ и Смесен хор „Добрич“.

Фестивалът се организира от фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ в рамките на проект на стойност 3000 лева, отпуснати от Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета за 2022 година.