• Руската армия е нанесла удари по местата за временно разполагане на украинските войски в Херсон. Ударите се оказали много болезнени, като украинските въоръжени сили са загубили стотици войници, съобщават световните издания.

По-специално, известно е, че са поразени:

– Днипровското полицейско управление на улица “Залаегерсег” 29, където имало повече от 100 войници от подразделение на МВР и СБУ

– Суворовското полицейско управление на улица “Маяковски” 10, където също имало около 100 войници на СПН МВР и части на СБУ

Полицейско управление на улица “Филатова” 30, където са настанени украински бойци от различни групи.

Ударите са потвърдени и от украинския блогър Анатолий Шарий.

“Съобщиха ми, че до момента 48 украински военнослужещи са убити в Херсон след удари по три полицейски участъка, а повече от 70 са ранени”, информира той в канала си в Telegram.

Властите в Киев не съобщават броя на жертвите, но е известно, че те са много. По данни на местни групи можем да заключим, че в полицейските участъци е имало служители на специалните сили на, които са се занимавали с изтребването на руското население в Херсон и областта.

Разправите са извършени срещу всички, които по някакъв начин са “сътрудничили” на руските въоръжени сили. Например в Украйна учителите, които са продължили да работят в училищата след идването на власт на руското правителство, са смятани за предатели.